Animációs játszóház és szakkör

Minden szerdán és pénteken!

Primanima Filmfesztivál és a BABtér 2017 januárjában megnyitotta állandó animációs gyerekműhelyét. 

Miután a pénteki szakkörös nap telt házzal működik, ezért az érdeklődésre tekintettel 2018-tól szerdánként is tartunk képességfejlesztő szakkörös foglalkozásokat, ahol szintén 12 gyereknek tudunk majd helyet biztosítani.

A BABtében a hagyományos, kézműves technikákat ötvözzük a digitális, 2D-3D számítógépes eljárásokkal. Ha úgy gondolod, hogy gyermekedet érdekelheti az animációs foglalkozáson való állandó részvétel, de azért nem vagy biztos benne, jöjjetek el először csupán egy próbaalkalomra! A BABtérben a heti rendszerességű szakkör mellett csoportos foglalkozáson is várjuk az érdeklődőket. Munkatársaink angolul is beszélnek, így játszóházunkba az angol anyanyelvű vagy a nyelvet beszélő gyerekeket is szívesen látjuk!

„Mi az a zoetróp? És a taumatróp? Hát a pixilláció? Megrajzolhatom? Megpörgethetem? Eljátszhatom? Hazavihetem?”

Kreatív, kézműves szakkört keresel gyermekednek? Olyan szakkört, ahol a gyerekek ugyanakkor megismerkedhetnek a korszerű számítógépes technikával is? Akkor jó helyen jársz! Animációs műtermünkben a legkülönfélébb animációs műfajokat lehet megtanulni: foglalkozunk rajzfilmmel, báb-, gyurma-, legó- papírkivágásos és digitális  animációval egyaránt. A filmrögzítéshez korszerű Canon kamerákat, Apple számítógépeket használunk. Műtermünk hónapról hónapra bővül a legjobb animációs technikákkal. A remek hangulatot árasztó játszóházban a gyerekek jeleneteket készíthetnek, és megrendezhetik első animációs kisfilmjüket is. A filmkészítésben elfáradt szakkörösök szüleikkel együtt megnézhetik a Primanima fesztivál legjobb, máshol nem látható mesefilmjeit. Ha nem szeretnéd, hogy gyereked éjjel-nappal csak számítógépes játékok előtt üljön, küldd el hozzánk, mi segítünk a képességfejlesztésben!

A szakkörös idősáv heti egy alkalommal van, minden szerdán és pénteken 15.00 órától 20.00 óráig tart. Mivel a foglalkozást vezető szaktanár egyénileg foglalkozik a gyerekekkel, ezért nem kell pontosan érkezni, és előbb is el lehet menni. A szakkörre uszodabérlethez hasonlóan előzetes befizetéssel tudsz bérletet váltani. Egy bérlet 10 alkalomra szól, és 3 hónap alatt lehet felhasználni. A szakkörre összesen maximum 12 gyereknek tudunk lehetőséget biztosítani.

A bérlet mellett esetlegesen alkalmankénti lehetőséget is biztosíthatunk, de ekkor minden esetben a szakkör napja előtt egy nappal a szülőnek érdeklődni szükséges arról, hogy van-e szabad hely a szakkörön. A kiszámíthatóbb, rendszeres foglalkozás miatt így mi mindenképpen a bérletes megoldást javasoljuk.

A szabad helyek számát az alábbi leírásban vezetjük, és rendszeresen frissítjük.

Időpont Szabad helyek száma
Animációs játszóház és szakkör 2017.09.08-tól hetente, péntekenként 3
Animációs játszóház és szakkör 2018.01.17-tól hetente, szerdánként 6

Korcsoport: 7–14 év
Létszám: maximum 12 fő
Know-how: Patrovits Tamás
Szakkörvezető: Vezsenyi Tamás
További oktatók: Gerendai Szimonetta, Miklós Ádám, Patrovits Tamás
A három hónapig felhasználható bérlet ára: 44 000 Ft
Az első próbaalkalom ára: 1500 Ft / fő / 2 óra
Belépőjegy (alkalmankénti ár a 15.00-20.00 óráig tartó idősávban): 6400 Ft
További információ: (+36) 20 299 32 39, patro@babter.hu

 btc-6b

Csoportos foglalkozás

Csoportos foglalkozásunkat gyerekeknek, középiskolásoknak vagy felnőtteknek egyaránt javasoljuk. A csoportos foglalkozásra minimum 10, maximum 40 fővel lehet érkezni, a korosztálynak megfelelően az alábbi összetevőkből állítjuk össze a programot.

Optikai játékok: két-fázisú animáció, zoetróp és pörgetős füzet rajzolás

A rajzfilm és az animáció csodálatos világába való beavatás a pörgetős füzettel és az optikai játékokkal kezdődik.
A pörgetős mozi elkészítése nem vesz igénybe öt percnél több időt, de a türelmesebbek kipróbálhatják a 15-20 fázisból álló zoetróp-készítést.

Papírkivágásos animáció, gyurmafilm és tárgy- illetve legóanimáció készítés

Számítógéppel összekötött trükkasztalon készül az animáció. Az előre elkészített papírkivágásokat vagy tárgyakat kockánként mozgatják a gyerekek. A gyerekek az előzetesen bemutatott animációs szoftvert maguk használják a felvételek elkészítéséhez.

Türelmesebb gyerekeknek vagy felnőtteknek ajánljuk, illetve azoknak, akik ezúttal nem szeretnének rajzolni, mivel a papírkivágások megmozdításához erre nincs is szükség. A program látványos és összetett, egyszerre készségfejlesztő és korszerű, számítógépes ismereteket is bemutató foglalkozás.

Stop-motion pixilláció: a résztvevők magukat mozgatják

Semmiféle rajzkészség nem szükséges hozzá, mivel a résztvevők közvetlenül a kamera előtt színészkednek.
Egyszerre akár tíz szereplő is játszhat egy filmjelenetben, és az eredmény pár perc múlva látható is!

A PRIMANIMA fesztivál legjobb gyerekfilmjei

A foglalkozásokban kissé elfáradt résztvevők a BABtér nagytermében megtekinthetik a Primanima fesztivál legjobb animációs filmjeit.

Korcsoport: 7 éves kortól
Jegyár: 1500 Ft / fő / 3 óra (minimum 10, maximum 40 fő)
Időpontok: előzetes bejelentkezés alapján a hét bármelyik napján, délelőtt vagy délután egyaránt
További információ, jelentkezés: (+36) 20 299 32 39, patro@babter.hu
gyw-13

Játszóház karaván

A Primanima játszóháza immáron kitelepülésre is alkalmas! Teherkocsinkba bepakolunk minden szükséges animációs eszközt és anyagot, és meghívásra házhoz megyünk. Résztvettünk már a Magyar Nemzeti Filmarchívum által szervezett eseményeken az Uránia és a Corvin filmszínházakban, digitális konferenciákon és vásárokon, vidéki városok által szervezett eseményeken, de voltunk már Lengyelországban és Cipruson is, 2018-tól pedig erdélyi utakat tervezünk. A karavános kitelepülést elsősorban azoknak a művelődési házaknak, iskoláknak, intézeteknek, fesztiválszervezőknek javasoljuk, akik pályázati összegből gazdálkodva lehetőséget látnak arra, hogy meghívják „animációs zenekarunkat”, amelynek során oktatóink általában 15-30 gyerekkel foglalkozhatnak egyszerre az adott helyszínen.

Korcsoport: 7 éves kortól
Ár: 150.000Ft / nap-tól
További információ, jelentkezés: (+36) 20 299 32 39, patro@babter.hu
.

 btc-63b

Jelentkezni a megadott elérhetőségeink egyikén vagy az alábbi adatlap kitöltésével lehet.

Jelentkezőlap
X