Játszóház karaván

Az animációs játszóház megálmodója Patrovits Tamás és Orosz Anna Ida, akik 2007-2010 között először csak az Animáció Világnapján szerveztek kreatív foglalkozásokat gyerekeknek.

A Primanima játszóháza turnéra is alkalmas. Furgonunkba bepakolunk minden szükséges animációs eszközt és anyagot, és meghívásra házhoz megyünk. Résztvettünk már a Magyar Nemzeti Filmarchívum által szervezett eseményeken az Uránia és a Corvin filmszínházakban, a CinemiránMediawaven, digitális konferenciákon és vásárokon, vidéki városok által szervezett eseményeken, de voltunk már Lengyelországban, Cipruson és Dubaiban is, 2018 őszén pedig erdélyi utakat terveztünk. A játszóház bemutatkozó kitelepüléseit elsősorban azoknak a művelődési házaknak, iskoláknak, intézeteknek, fesztiválszervezőknek javasoljuk, akik pályázati összegből gazdálkodva lehetőséget látnak arra, hogy meghívják „animációs zenekarunkat”, amelynek során oktatóink 10-35 gyerekkel foglalkozhatnak egyszerre az adott helyszínen.

2019-re is már számos meghívásunk volt. Veszprémben kezdtünk, április 6-án, majd következett a Cinemira, aztán Paks, Szekszárd, a Budapesti Művelődési Központ, Sopron, Pannonhalma, Komárom, Nagyvárad, Nyíregyháza, Debrecen, Kecskemét és Biatorbágy voltak az állomások. Nagyon vártuk mindet! A gyerekek kreativitásában sohasem csalódunk, csak elő kell hívni belőlük a szunnyadó erőt! 🙂

2020-ban a világjárvány miatt csak nyáron voltak kitelepüléseink, 2021-ben azonban ismét elindult a karaván, ezúttal Dunaszerdahely (Szlovákia), Somogyfajsz (Mediawave), és Kecskemét (Kecskeméti Animációs Filmefesztivál – KAFF) voltak a legnépszerűbb állomások.

Animációs játszóházunk kitelepülése során a legkülönfélébb animációs műfajokat tudjuk bemutatni: foglalkozunk rajzfilmmel, báb-, gyurma-, legó- papírkivágásos, digitális és tabletes animációval egyaránt. A filmrögzítéshez korszerű Canon kamerákat, Apple számítógépeket használunk. A foglalkozások alatt a gyerekek jeleneteket készíthetnek, és megrendezhetik első animációs kisfilmjüket is.

A kitelepülésekre rajzfelszerelést, kamerával felszerelt trükkasztalokat, pixillációs technikát és iPadokat is viszünk. Így a gyerekek pár óra alatt minden alapvető eszközzel és technikával megismerkednek, amelyek az animációkészítéshez szükségesek.

Oktatóink profik, animációs szakemberek és művésztanárok.

KREATÍV GYEREKPROGRAMOT SZERETNÉTEK? HÍVJATOK MINKET ÉS JÖVÜNK!

A Játszóház külön FB oldala

Korcsoport: 7 éves kortól
Ár: 180.000Ft / nap-tól
További információ, jelentkezés: (+36)202999985, nora@babter.hu
.

 btc-63b
X