Budaörs Animation Base and Creative Space

About us

BABtér is not without a predecessor. The animation school of Illyés Academy of Arts started in 2009, and was based in Illyés High School. A process has started, in which Budaörs became a center for animation art education.

On the first day of the 5th Primanima World Festival of First Animation in 2016, BABtér opened its gates, as the first incubator house in Hungary that focuses on animation, as its main activity, and has countless creative artistic courses and cultural happenings. Animation is not just a segment of film production, the word itself contains much more: it is about vivification and encouragement to do conducive and productive things. BABtér targets to accomplish this mission, to open a door wide open to the colorfull world of animation and art.

If you don’t want to miss out on the latest courses and trainings, sign up for our monthly newsletter.

 

Our Main Sponsors:

City Municipality of Budaörs (2040, Budaörs, Szabadság street 134.)

Visegrad Funds

National Cultural Fund

 

Cooperating Partners:

Dot & Line Blog, Filmtett Association, Budapest Metropolitan University, Illyés High School, Major, Partium Christian University, Mediawave festival, BuSho and many others…

Láng Orsolya

Kedves BAB Berták és BAB Bercik! Itt nem babra megy a játék. Viszont lehet babonából bábfilmet készíteni, babrálni rajzfilmbabákkal, babérokat aratni babos ruhában. Bombabiztos hely a BABtér.

Láng Orsolya / költő
Pucz Dani

A BABtér egy ígéretes kezdeményezés arra, hogy ne feledkezzünk el a tradícionális animációról. A Primanima évente egyszer elhozza a nemzetközi szakmát Budaörsre, a BABtér ott is tartja egész évben. Kiváló tanárok, korszerű szemlélet és a legmodernebb eszközök. Budaörsiként, és vizuális művészként is úgy látom, hogy ez hatalmas lesz!

Pucz Dani / vizuális művész

A Stáb

Emberek a kulisszák mögött...
Tamás Patrovits

Tamás Patrovits

Creative Director
József Spányik

József Spányik

Cultural Coordination Lead
Luca Módy

Luca Módy

Animator and animation teacher
Ádám Miklós

Ádám Miklós

Graphic Artist, Assistant
Tamás Vezsenyi

Tamás Vezsenyi

Animator and animation teacher
Dóra Bartal

Dóra Bartal

Project manager

Tények röviden

A Babtérben nincs idő az unatkozásra. Kopnak a cerkák, fejlődnek a vonalak, érkeznek a kiállítandó képek és tárgyak, mindennek aztán megvan a maga következménye.
0
rajzpapír fogyott el eddig
0
plakátot kereteztünk be
0
kényelmes babzsákunk van
0
filmet vetítettünk 2016-ban

Három animációs teremben számtalan élmény vár!

Tanulj játszva!

Legkisebb termünket a legkisebbeknek készítettük elő, itt kap állandó helyet a Primanima Animációs Játszóház, a filmfesztiválon megkedvelt kreatív gyerekfoglalkozás. A játszóház a Primanima Kft. saját tőkéjéből létrejött kulturális-oktatási vállalkozása. A Kft. szakköröket és a városi kulturális oktatás előmozdítása érdekében, közösségi szolgáltatásként ingyenes, karitatív foglalkozásokat is tart. Ez a terem animációs stúdióként is működik, és nyitott a filmfejlesztést végző szakközépiskolás diákok és egyetemi hallgatók számára is.

A Vetítőteremben közösségi foglakozásokat és filmvetítések tartunk – művészeti előkészítőket, illusztrációs és grafikai tanfolyamokat, kiállításokat, vizsganapokat, beszélgetéseket, fórumokat szervezünk.

Oktatótermünkben korszerű digitális eszközökkel és szoftverekkel dolgozhatnak azok. akik bővíteni szeretnék tudásukat, és bekapcsolódónak képzési programjainkba.

X