Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Tér

Minden, amit rólunk tudni lehet

Van egy hely Budaörsön, hiszed, nem hiszed, ahol az animáció otthonra lelt. A Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Tér 2016. október 19-én, az 5. Primanima Fesztivál első napján nyitotta meg kapuit a Templom tér 12.-ben.

A BABtér, az első olyan animációs központ Magyarországon, amely az oktatás, a kultúra és a kreatív ipari innovációk ötvözésével végzi tevékenységét minden korosztály számára változatos képzéseket és közösségi programokat nyújtva.

Terveink között szerepel egy animációs inkubátorház kialakítása is, amellyel a tehetséggondozást, induló vállalkozások piacra jutását, és az animáció területéhez kapcsolódóan nagy innovációs kedvvel rendelkező vállalkozások budaörsi meghonosítását szeretnénk elősegíteni, új animációs filmalkotások és kreatív produkciók létrejöttét ösztönözni.

Az animáció azonban nem csak a filmgyártásról szól. A szó eredeti jelentése lelkesítés, (fel)elevenítés, hasznos tevékenységre buzdítás. A BABtér az animáció tág értelmezési körében ennek a küldetésnek kíván eleget tenni.

Kövesd a híreket, aktualitásokat a hírleveleinkből! Regisztrálj email címeddel, hogy értesíthessünk az induló képzési programokról és rendezvényekről!

Patrovits Tamás, animációs és művészeti vezető

 

BABtér támogatói:

Budaörs Város Önkormányzata (2040, Budaörs, Szabadság út 134.)

Illyéses Diákokért Alapítvány (2040, Budaörs, Ifjúság utca 23.)

 

Partnereink:

Primanima Kft., Manifeszt Egyesület, Amijó Kft., Dot & Line Blog

Láng Orsolya

Kedves BAB Berták és BAB Bercik! Itt nem babra megy a játék. Viszont lehet babonából bábfilmet készíteni, babrálni rajzfilmbabákkal, babérokat aratni babos ruhában. Bombabiztos hely a BABtér.

Láng Orsolya / költő
Pucz Dani

A BABtér egy ígéretes kezdeményezés arra, hogy ne feledkezzünk el a tradícionális animációról. A Primanima évente egyszer elhozza a nemzetközi szakmát Budaörsre, a BABtér ott is tartja egész évben. Kiváló tanárok, korszerű szemlélet és a legmodernebb eszközök. Budaörsiként, és vizuális művészként is úgy látom, hogy ez hatalmas lesz!

Pucz Dani / vizuális művész

A Stáb

Emberek a kulisszák mögött...
Patrovits Tamás

Patrovits Tamás

Creative Director
József Spányik

József Spányik

Cultural Coordinator
Gabi Béni

Gabi Béni

Education and Project Development Consultant
Ádám Miklós

Ádám Miklós

Graphic Artist, Assistant
Tamás Vezsenyi

Tamás Vezsenyi

Animator
Szimonetta Gerendai

Szimonetta Gerendai

Program Coordinator, Assistant
Zsolt Balogh

Zsolt Balogh

Designer DLA, Teacher

Tények röviden

A Babtérben nincs idő az unatkozásra. Kopnak a cerkák, fejlődnek a vonalak, érkeznek a kiállítandó képek és tárgyak, mindennek aztán megvan a maga következménye.
0
rajzpapír fogyott el eddig
0
plakátot kereteztünk be
0
kényelmes babzsákunk van
0
filmet vetítettünk 2016-ban

Három animációs teremben számtalan élmény vár!

Tanulj játszva!

Legkisebb termünket a legkisebbeknek készítettük elő, itt kap állandó helyet a Primanima Animációs Játszóház, a filmfesztiválon megkedvelt kreatív gyerekfoglalkozás.

A Vetítőteremben közösségi foglakozásokat és filmvetítések tartunk – művészeti előkészítőket, mesecsoportokat, 3D formatervező, illusztrációs és egyéb grafikai tanfolyamokat szervezünk.

A Képpontok és Vektorok Termében korszerű digitális eszközökkel és szoftverekkel dolgozhatnak azok. akik bővíteni szeretnék tudásukat, és bekapcsolódónak képzési programjainkba.