Animációs szakkör gyerekeknek és középiskolásoknak

logó-jatszo-muvszetiPrimanima Animációs Játszóház és animációs szakkör csütörtökön és pénteken!

A Primanima fesztivál szervezőinek állandó gyerekfoglalkozásai a Budaörsi Animációs Bázison jöttek létre 2017-ben, ahol szakköröket és közösségi szolgáltatásként karitatív foglalkozásokat is tartunk a város és az agglomeráció kulturális oktatásának előmozdítása érdekében. A tavalyi tanév során az animációs műhely mellett rajzi–grafikai szakkörünket is elindítottunk.

KINEK SZÓL?
A gyerek, kamasz és középiskolás korosztálynak szóló animációs-rajzfilmes szakkör 90 perces foglalkozásai során a legkülönfélébb technikákat lehet kipróbálni és elsajátítani. Az animációs játszóházunkban rajz-, báb-, gyurma-, legó-, papírkivágásos rajzfilmeket készítünk.
TEMATIKÁK
A gyerekek és kamaszok megtervezhetik és megrendezhetik első saját animációs kisfilmjüket. A hagyományos, kézműves technikákat ötvözzük a digitális, 2D–3D számítógépes eljárásokkal. Az játszóház korszerű technikával, Apple számítógépekkel, kamerákkal, filmes lámpákkal, bábfilmes trükkasztalokkal professzionálisan felszerelt műhely, amely oktatóival és animátoraival közkedvelt kreatív foglalkozásokat tart nemcsak a BABtérben, hanem országszerte és a határontúl egyaránt. Az eszközök ugyanakkor mindvégig a háttérben maradnak, mert a főszerep a gyerekeké, akit a foglalkozás során bátorságot kaphatnak kreatív képességeik kibontakoztatásához. Az animációkészítés olyan tevékenységek tárháza, amelyben megtalálhatóak a rajzi foglalkozások is, de a rajzolás nélküli filmforgatás is, mint például a legóanimáció. Így azoknak a gyerekeknek is ajánlhatjuk, akik szeretnek rajzolni, de azoknak is, akik kevésbé.
A képzés során mind az egyéni képességfejlesztés, mind a csoportos kompetenciák fejlesztése szerepet kap, mivel az animációkat lehet csoportosan is készíteni. A szakkörben az animációkhoz hangfelvételeket is készítünk, így a zenéléssel illetve a zörejezéssel is foglalkozunk. A BABtérben számos pengetős és ütőhangszer a rendelkezésre áll: gitár, basszusgitár, saz, cajon, darbuka, ukulele, szájharmonika, kalimba, esőbot, didgeridoo, doromb, ütőgardon, midi billentyűzetek, zenei szoftverek.

MIKOR ÉS HOL?
CSÜTÖRTÖK
16.00–17.30
PÉNTEK
16.00–17.30
17.45–19.15

Teljes hossza: folyamatos

Helyszín: BABtér, Budaörs

Oktatók: Módy LucaVezsenyi Tamás,  Patrovits Tamás, Miklós Ádám
Létszám csoportonként: maximum 10 fő
Szakkör ára: 6000 Ft / alkalom, 10 alkalom előre befizetése esetén 40.000 Ft (3 hónapig érvényes)

További információ, jelentkezés: Somorjai-Pálvölgyi Nóra (+36) 20 299 99 85, nora.babter@gmail.com

Ha szülőként nem vagy biztos benne, hogy ez a megfelelő szakkör gyermeked számára, jelentkezzetek először egy ingyenes próbaalkalomra. Oktatóink angolul is beszélnek, így játszóházunkba az angol anyanyelvű vagy angol nyelvet beszélő gyerekeket is szívesen látjuk.

JELENTKEZZ MOST!

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat

Nézz meg pár remek kisfilmet, melyet szakköreinkre járó gyerekek az elmúlt években készítettek és iratkozz fel a Youtube-csatornáknkra a többi szórakoztató rajzfilmért.
 P1540776
X