Animációs játszóház és szakkör

Primanima Filmfesztivál és a Budaörsi Animációs Bázis (BABtér) januárban megnyitotta az ország első állandó animációs gyerekműhelyét.

A BABtében a hagyományos, kézműves technikákat ötvözzük a digitális, 2D-3D számítógépes eljárásokkal. Ha úgy gondolja, hogy gyermekét érdekelheti az animációs foglalkozáson való állandó részvétel, de azért nem biztos benne, jöjjön el először csupán egy próbaalkalomra! A heti rendszerességű szakkör mellett csoportos foglalkozáson is várjuk az érdeklődőket.

Játszóház és szakkör

„Mi az a zoetróp? És a taumatróp? Hát a pixilláció? Megrajzolhatom? Megpörgethetem? Eljátszhatom? Hazavihetem?”

Kreatív, kézműves szakkört keres gyermekének? Olyan szakkört, ahol a gyerek megismerkedhet a korszerű számítógépes technikákkal is? Akkor jó helyen jár! Animációs műtermünkben a legkülönfélébb technikákat lehet megtanulni: foglalkozunk rajzfilmmel, báb-, gyurma-, legó-, papírkivágásos és digitális animációval egyaránt. A digitális rögzítéshez korszerű Canon kamerákat, Apple számítógépeket és iPad-okat használunk. Műtermünk hónapról hónapra bővül a legjobb animációs technikákkal. A gyerekek nem csupán jeleneteket készíthetnek, de megrendezhetik első animációs kisfilmjüket is! A filmkészítésben elfáradt szakkörösök professzionális vetítőtermünkben a Primanima fesztivál legjobb mesefilmjeivel frissíthetik vizuális világukat.

A szakkörös idősáv heti egy alkalommal van, minden pénteken 15.00 órától 20.00 óráig tart. Mivel a foglalkozást vezető szaktanár egyénileg foglalkozik a gyerekekkel, ezért nem kell pontosan érkezni, és előbb is el lehet menni. A szakkörre uszodabérlethez hasonlóan előzetes befizetéssel lehet bérletet váltani. Egy bérlet 10 alkalomra szól, és 3 hónap alatt lehet felhasználni. A szakkörre összesen maximum 12 gyereknek tudunk lehetőséget biztosítani.

A bérlet mellett esetlegesen alkalmankénti lehetőséget is biztosíthatunk, de ekkor minden esetben a szakkör napja előtt egy nappal a szülőnek érdeklődni kell arról, hogy van-e szabad hely a szakkörön. A kiszámíthatóbb, rendszeres foglalkozás miatt így mi mindenképpen a bérletes megoldást javasoljuk.

A szabad helyek számát az alábbi leírásban vezetjük, és rendszeresen frissítjük.

Időpont Szabad helyek száma
Animációs játszóház és szakkör 2017.09.08-tól hetente, péntekenként nincs szabad hely

Amennyiben nem lát szabad helyet, de így is érdeklődik a foglakozás iránt, kérjük írjon nekünk, mert igény esetén újabb szakkörös napot fogunk indítani.


Korcsoport:
8–15 év
Létszám: maximum 12 fő
Know-how: Patrovits Tamás
Szakkörvezető: Vezsenyi Tamás
További oktatók: Gerendai Szimonetta, Miklós Ádám, Patrovits Tamás
A három hónapig felhasználható bérlet ára: 44 000 Ft
Az első próbaalkalom ára: 1500 Ft / fő / 2 óra
Belépőjegy (alkalmankénti ár a 15.00-20.00 óráig tartó idősávban): 6400 Ft
További információ: (+36) 30 98 47 394, patro@babter.hu

gyerek_16b

Jelentkezni a megadott elérhetőségeink egyikén vagy az alábbi adatlap kitöltésével lehet.

JelentkezőlapCsoportos foglalkozás

Csoportos foglalkozásunkat gyerekeknek, középiskolásoknak vagy felnőtteknek egyaránt javasoljuk. A csoportos foglalkozásra minimum 10, maximum 40 fővel lehet érkezni, a korosztálynak megfelelően az alábbi összetevőkből állítjuk össze a programot.

Optikai játékok: két-fázisú animáció, zoetróp és pörgetős füzet rajzolás

A rajzfilm és az animáció csodálatos világába való beavatás a pörgetős füzettel és az optikai játékokkal kezdődik.
A pörgetős mozi elkészítése nem vesz igénybe öt percnél több időt, de a türelmesebbek kipróbálhatják a 15-20 fázisból álló zoetróp-készítést.

Papírkivágásos animáció, gyurmafilm és tárgy- illetve legóanimáció készítés

Számítógéppel összekötött trükkasztalon készül az animáció. Az előre elkészített papírkivágásokat vagy tárgyakat kockánként mozgatják a gyerekek. A gyerekek az előzetesen bemutatott animációs szoftvert maguk használják a felvételek elkészítéséhez.

Türelmesebb gyerekeknek vagy felnőtteknek ajánljuk, illetve azoknak, akik ezúttal nem szeretnének rajzolni, mivel a papírkivágások megmozdításához erre nincs is szükség. A program látványos és összetett, egyszerre készségfejlesztő és korszerű, számítógépes ismereteket is bemutató foglalkozás.

Stop-motion pixilláció: a résztvevők magukat mozgatják

Semmiféle rajzkészség nem szükséges hozzá, mivel a résztvevők közvetlenül a kamera előtt színészkednek.
Egyszerre akár tíz szereplő is játszhat egy filmjelenetben, és az eredmény pár perc múlva látható is!

A PRIMANIMA fesztivál legjobb gyerekfilmjei

A foglalkozásokban kissé elfáradt résztvevők a BABtér nagytermében megtekinthetik a Primanima fesztivál legjobb animációs filmjeit.

Korcsoport: 6 éves kortól
Jegyár: 1000 Ft / fő / 3 óra (minimum 10, maximum 40 fő)
Időpontok: előzetes bejelentkezés alapján a hét bármelyik napján, délelőtt vagy délután egyaránt
További információ, jelentkezés: (+36) 30 98 47 394, patro@babter.hu
 gyw-46