Művészeti előkészítő
KEZDÉS 2023. JANUÁR 26.
KINEK SZÓL?

Csütörtök délutáni művészeti alkotó foglalkozásunkat a középiskolás és fiatal felnőtt korosztálynak nyitjuk meg, hogy megismerhessék azokat az animációsfilmes és kreatív grafikai elméleteket és gyakorlatokat, amelyek későbbi pályájuk során alkalmazni tudnak.

VEZETŐ tanárok:

PATROVITS Tamás, animációs rendező, grafikus, művészeti oktató, a BABtér kreatív igazgatója, aki számos helyen tanít, tanított, előadásokat tartott (MoME, Illyés, Filmtett, PKE, stb.)

OROSZ Anna Ida, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció- és filmtörténeti oktatója, Nemzeti Filmarchívum munkatársa, animációs szakreferense

További tanárok: VISKY Ábel filmrendező, KÜRTI István operatőr, Kamilla HU-YANG grafikai tervezőművész

Az előkészítő képzést elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretnének bekerülni egyik vagy másik államilag finanszírozott, animációs vagy más művészeti egyetemre és oktatási intézménybe. A tanfolyam alapos felkészítést nyújt a későbbi sikeres felvételi vizsga megugrásához, illetve irányt mutathat abban, hogy eldönthesd a vizuális kultúra melyik területe illik hozzád a legjobban és a portfóliódat is elkészítheted nálunk. Több tanítványunk a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Budapesti Metropolitan Egyetem, a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Magyar Képzőművészeti Egyetem művészeti szakain vagy külföldi egyetemeken tanultak tovább. De pusztán a grafika vagy az animáció iránti érdeklődésed is elvezethet ahhoz, hogy jelentkezz képzésünkre, ahol mélyebben megismerkedhetsz a képgrafika, tervezőgrafika és az animáció és a mozgóképkészítés alapjaival.

A művészeti előképzőn nagyobb hangsúlyt fektetünk a gyakorlati készségek elsajátítására. A személyre szabott, változatos foglalkozásokban hiszünk, így mindenki a saját érdeklődése, tudása és tempója mentén fejlődhet az oktatók támogatásával. Éppen ezért maximum 15 fő jelentkezését tudjuk befogadni.

160668629_10159063132177954_5281757575702775605_n
A 15 ALKALOM TÉMAKÖREI

– Forgatókönyv és storyboard
– Mozdulattervezési alapok, szaktörténettel
– Karakteranimációs tervezési gyakorlatok, szaktörténeti ismeretek

– Tipográfiai és mozgóképes tipográfiai alapismeretek
– Non-figuratív animáció
– Gyerekkönyves illusztráció tervezése hagyományos és digitális eljárások figyelembevételével

– Fanzine, képregény, gondolatközlés képsorozattal
– Hangdesign, a mozgókép hangja, gyakoratokkal
– Plakát, sokszorosított grafika, risográfia
– Animációs dokumentumfilm, reklámfilm

gyw-52

MIKOR ÉS HOL?

Időpontok: minden csütörtökön 16.00 és 18.00 óra között (alkalmanként 2 óra)

Alkalmak: 2023. január 26, február 2, február 9, február 16, február 23, március 2, március 9, március 16, március 23, március 30, április 6, április 13, április 20, április 27, május 4

Helyszín: BABtér, Budaörs

ALAPINFORMÁCIÓK

Létszám: maximum 15 fő
Ajánlott korosztály: 14+
Ár: 105 000 Ft, részletfizetési lehetőséggel. (A tanfolyam összegét két részletben is ki lehet fizetni!)
További információ, jelentkezés, előleg befizetés: 06 20 266 66 19, hello@babter.hu

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat

firkagif
X