Művészeti műhely alkotókedvű felnőtteknek

Patro grafikai és animációs műhelye – Művészeti foglalkozás alkotókedvű felnőtteknek

2023 JANUÁR ELEJÉTŐL ISMÉT A BABTÉRBEN

KINEK SZÓL?

A szakkörös gyerekek szülei egyre többször érdeklődtek nálunk, hogy mikor nyitunk végre nekik is, felnőtteknek kreatív foglalkozásokat. Olyan jó látni, amit a gyerekek művelnek, de mi is szeretnénk ilyent! – szóltak az érvek. Íme, teljesítettük a kérést, 2021-től már nekik, felnőtteknek is elindítjuk műhelyünket. Művészeti alkotó műhelyünket tehát a 18+, azaz a felnőtt korosztálynak nyitjuk meg, hogy megismerhessék mindazon rajzi, grafikai és animációsfilmes gyakorlatokat, amelyekkel kreatívan tölthetik mindennapjaikat.

A foglalkozásoknak másodlagosan műhely- és közösségteremtő funkciója is van, célunk, hogy a szombati foglalkozások során olyan csapat jöjjön létre, amely akár hosszú távon is együtt marad, alkot, bemutat, kiállít. A műhely helyszíne a budaörsi BABtér, ahol a Primanima korszerű grafikai és animációs stúdiója ad hátteret a foglalkozásoknak.
A foglalkozásokhoz az eszközöket a Primanima Kft biztosítja. A Primanima Print House és animációs játszóház gazdagon felszerelt stúdió, ahol a hagyományos eszközök mellett a legkorszerűbb digitális, pl. risográfiai eljárások is elérhetőek.
A művészeti képzést ajánljuk:
– olyanoknak, akik  éreznek magukban kihívást, hogy rajzi, festészeti, grafikai vagy animációs technikákkal közelebbi barátságba kerüljenek,
– olyanoknak, akik azt gondolják magukról, hogy nincs tehetségük a rajzoláshoz, mégis szeretnének bátorítást kapni ahhoz, hogy kézműves alkotó tevékenységgel foglalkozzanak szabadidejükben,
– olyanoknak, akik részesültek már valamilyen grafikai vagy animációs képzésben, de nem érzik elégnek a tudásukat
– olyanoknak, akik hisznek a grafikai és animációs képalkotás kommunikációs és élvezeti erejében és boldogan merülnének bele akár nézőként, akár alkotóként.
P1560814
TÉMAKÖRÖK

– a legkülönfélébb rajz-festészeti eljárások, úgymint akvarell- és akrilfestés, vonal- jelhagyás, kalligráfia, kollázs, tipográfia, monotípia
– sokszorosított grafikai eljárások (linó- fametszés, szitanyomat, risográfia)
– stílustanulmányok (figuratervezés, háttérfestés, animációs díszletépítés)
– iPad alkalmazások, rajz-, báb-, gyurma-, papírkivágásos, 2D grafika és animáció
– Vonalrajz technikák, kalligrafikus megközelítések

AZ OKTATÓRÓL
Patrovits Tamás animációs rendező, grafikus 25 éve tanítja is a vizuális művészeteket itthon és külföldön egyaránt. Megszámlálhatatlanul sok diákja került be művészeti egyetemek képzésére vagy lelt otthon a grafikai és animációs képalkotásban. Oktatási módszere hosszú évek alatt alakult ki, amely elsősorban élményalapú, egyéni fejlesztési törekvésekre irányul, teljesen kezdők és haladók számára is alkalmazható. Folyamatosan keresi és figyeli az új törekvéseket, összegzi és továbbadja mind a hagyományos eljárásokat, mind a korszerű, digitális képalkotási módszereket. A foglakozásokra alkalmanként ismert művészek, társoktatók közreműködését tervezzük, akik saját szakterületükön kiemelkedőek és otthonosan mozognak az oktatásban is.

MIKOR ÉS HOL?
Idősáv: szombatonként 9:00 és 12.15 óra között
Helyszín: BABtér, Budaörs, grafikai terem
ALAPINFORMÁCIÓK

Műhelyvezető: Patro
Létszám: maximum 10 fő
Ajánlott korosztály: 18 éves kortól
Alkalmankénti ár: 7000 Ft, ebben az összegben biztosítjuk az alapvető anyagok és eszközök használatát is. 10 alkalom előre befizetése esetén 10% kedvezményt biztosítunk.
További információ, jelentkezés: +20 299 32 39, patro@babter.hu, nora@babter.hu

JELENTKEZZ MOST!

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat

X