Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Tér

Minden, amit rólunk tudni lehet

A Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Tér 2016. október 19-én, az 5. Primanima fesztivál első napján nyitotta meg kapuit a Templom tér 12.-ben. BABtér mint animációsfilmes és kreatív alkótóközpont oktatási és kulturális programokat kínál minden korosztály számára. A BABtérben animációs és grafikai stúdió is működik, ahol felsőfokú szakképzésben és egyetemi oktatásban résztvevő diákok is fejleszthetik animációs filmjeiket.

A legkisebb termünket a legkisebbeknek készítettük elő, itt kap állandó helyet a Primanima Animációs Játszóház, a filmfesztiválon megkedvelt kreatív gyerekfoglalkozás. A játszóház a Primanima Kft. saját tőkéjéből létrejött kulturális-oktatási vállalkozás, mely Budaörs kulturális oktatásának előmozdítása érdekében, közösségi szolgáltatásként ingyenes programokat is tart. A vetítőteremben közösségi foglakozásokat és filmvetítések tartunk – művészeti előkészítőket, illusztrációs és grafikai tanfolyamokat, kiállításokat, vizsganapokat, beszélgetéseket, fórumokat szervezünk.

Oktatótermünkben korszerű digitális eszközökkel és szoftverekkel dolgozhatnak azok. akik bővíteni szeretnék tudásukat, és bekapcsolódónak képzési programjainkba. Itt található a Primanima Print House is, ahol a sokszorosított grafika hagyományos és kortárs művészeti technikáit lehet megismerni és elsajátítatni.

A BABtér együttműködik magyarországi és európai animációt, grafikai tervezést és  vizuális nevelést oktató egyetemekkel és és civil szervezetekkel, és itt szerveződik és részben itt valósul meg évről évre a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál is. Az animáció nem csak a filmgyártásról szól. A szó eredeti jelentése lelkesítés, (fel)elevenítés, hasznos tevékenységre buzdítás. A BABtér ennek a küldetésnek kíván eleget tenni.

Kedves BAB Berták és BAB Bercik! Itt nem babra megy a játék. Viszont lehet babonából bábfilmet készíteni, babrálni rajzfilmbabákkal, babérokat aratni babos ruhában. Bombabiztos hely a BABtér.

Láng Orsolya / költő
Pucz Dani

A BABtér egy ígéretes kezdeményezés arra, hogy ne feledkezzünk el a tradícionális animációról. A Primanima évente egyszer elhozza a nemzetközi szakmát Budaörsre, a BABtér ott is tartja egész évben. Kiváló tanárok, korszerű szemlélet és a legmodernebb eszközök. Budaörsiként, és vizuális művészként is úgy látom, hogy ez hatalmas lesz!

Pucz Dani / vizuális művész

Munkatársaink

Emberek a kulisszák mögött...
Patrovits Tamás

Patrovits Tamás

Igazgató
Somorjai-Pálvölgyi Nóra

Somorjai-Pálvölgyi Nóra

Programszervező, társadalmi kapcsolatokért felelős vezető
Miklós Ádám

Miklós Ádám

Grafikus, programszervező asszisztens
József Spányik

József Spányik

Rajz- művészettörténet oktató
Bartal Dóra

Bartal Dóra

Projektmenedzser

Tények röviden

A Babtérben nincs idő az unatkozásra. Kopnak a cerkák, fejlődnek a vonalak, érkeznek a kiállítandó képek és tárgyak, mindennek aztán megvan a maga következménye.
0
rajzpapír fogyott el eddig
0
plakátot kereteztünk be
0
kényelmes babzsákunk van
0
filmet vetítettünk 2019-ban

Három animációs teremben számtalan élmény vár!

Tanulj játszva!

Legkisebb termünket a legkisebbeknek készítettük elő, itt kap állandó helyet a Primanima Animációs Játszóház, a filmfesztiválon megkedvelt kreatív gyerekfoglalkozás. A játszóház a Primanima Kft. saját tőkéjéből létrejött kulturális-oktatási vállalkozása. A Kft. szakköröket és a városi kulturális oktatás előmozdítása érdekében, közösségi szolgáltatásként ingyenes, karitatív foglalkozásokat is tart. Ez a terem animációs stúdióként is működik, és nyitott a filmfejlesztést végző szakközépiskolás diákok és egyetemi hallgatók számára is.

Vetítőteremben közösségi foglakozásokat és filmvetítések tartunk – művészeti előkészítőket, illusztrációs és grafikai tanfolyamokat, kiállításokat, vizsganapokat, beszélgetéseket, fórumokat szervezünk.

Oktatótermünkben korszerű digitális eszközökkel és szoftverekkel dolgozhatnak azok. akik bővíteni szeretnék tudásukat, és bekapcsolódónak képzési programjainkba.

X