Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Tér

Minden, amit rólunk tudni lehet

Van egy hely Budaörsön, hiszed, nem hiszed, ahol az animáció és kortárs vizuális kultúra otthonra lelt. A Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Tér 2016. október 19-én, az 5. Primanima Fesztivál első napján nyitotta meg kapuit a Templom tér 12-ben. A BABtér az első olyan animációsfilmes központ Magyarországon, amely az oktatás, a kultúra és a kreatív ipari innovációk ötvözésével végzi tevékenységét, minden korosztály számára változatos képzéseket és közösségi programokat nyújtva.

A BABtérben animációs stúdió is működik, amellyel a tehetséggondozást, induló vállalkozások piacra jutását, és az animáció területéhez kapcsolódóan nagy innovációs kedvvel rendelkező vállalkozások budaörsi meghonosítását segítjük elő, új animációs filmalkotások és kreatív produkciók létrejöttét ösztönözzük. A BABtér együttműködik magyarországi és európai animációt oktató egyetemekkel és képzésekkel, és itt van a székhelye az évről-évre növekedő nemzetközi Primanima fesztivál stábjának is.

Az animáció azonban nem csak a filmgyártásról szól. A szó eredeti jelentése lelkesítés, (fel)elevenítés, hasznos tevékenységre buzdítás. A BABtér az animáció tág értelmezési körében ennek a küldetésnek kíván eleget tenni.

BABtér üzemeltető: Magyarországi Animációs Filmalkotók Egyesülete

Szakmai szolgáltató: Primanima Kft.

A BABtér programjainak támogatói:
Budaörs Város Önkormányzata
Illyéses Diákokért Alapítvány
International Visegrad Fund / Nemzetközi Visegrádi Alap (IVF)
Nemzeti Kulturális Alap (NKA)

Partnereink:
Dot & Line Blog, Filmtett Egyesület, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Budapesti Metropolitan Egyetem, Partiumi Keresztény Egyetem, Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Major, Telekuckó, Digitális Esélyegyenlőségért Alapítvány, EnglishLab, Góbi Rita Tánctársulat

Láng Orsolya

Kedves BAB Berták és BAB Bercik! Itt nem babra megy a játék. Viszont lehet babonából bábfilmet készíteni, babrálni rajzfilmbabákkal, babérokat aratni babos ruhában. Bombabiztos hely a BABtér.

Láng Orsolya / költő
Pucz Dani

A BABtér egy ígéretes kezdeményezés arra, hogy ne feledkezzünk el a tradícionális animációról. A Primanima évente egyszer elhozza a nemzetközi szakmát Budaörsre, a BABtér ott is tartja egész évben. Kiváló tanárok, korszerű szemlélet és a legmodernebb eszközök. Budaörsiként, és vizuális művészként is úgy látom, hogy ez hatalmas lesz!

Pucz Dani / vizuális művész

A Stáb

Emberek a kulisszák mögött...
Patrovits Tamás

Patrovits Tamás

Animációs és művészeti vezető
Spányik József

Spányik József

Kulturális kapcsolatokért felelős vezető
Miklós Ádám

Miklós Ádám

Grafikus, programszervező asszisztens
Vezsenyi Tamás

Vezsenyi Tamás

Animátor és animációs oktató

Tények röviden

A Babtérben nincs idő az unatkozásra. Kopnak a cerkák, fejlődnek a vonalak, érkeznek a kiállítandó képek és tárgyak, mindennek aztán megvan a maga következménye.
0
rajzpapír fogyott el eddig
0
plakátot kereteztünk be
0
kényelmes babzsákunk van
0
filmet vetítettünk 2016-ban

Három animációs teremben számtalan élmény vár!

Tanulj játszva!

Legkisebb termünket a legkisebbeknek készítettük elő, itt kap állandó helyet a Primanima Animációs Játszóház, a filmfesztiválon megkedvelt kreatív gyerekfoglalkozás.

A Vetítőteremben közösségi foglakozásokat és filmvetítések tartunk – művészeti előkészítőket, mesecsoportokat, 3D formatervező, illusztrációs és egyéb grafikai tanfolyamokat szervezünk.

A Képpontok és Vektorok Termében korszerű digitális eszközökkel és szoftverekkel dolgozhatnak azok. akik bővíteni szeretnék tudásukat, és bekapcsolódónak képzési programjainkba.

X