Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Tér

Minden, amit rólunk tudni lehet

A Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Tér 2016. október 19-én, az 5. Primanima fesztivál első napján nyitotta meg kapuit a Templom tér 12.-ben. BABtér mint animációsfilmes és kreatív alkótóközpont oktatási és kulturális programokat kínál minden korosztály számára. A BABtérben animációs és grafikai stúdió, rajzterem is működik, ahol felsőfokú szakképzésben és egyetemi oktatásban résztvevő diákok is fejleszthetik animációs filmjeiket.

A legkisebb termünket a legkisebbeknek készítettük elő, itt kap állandó helyet a Primanima Animációs Játszóház, a filmfesztiválon megkedvelt kreatív gyerekfoglalkozás. A játszóház a Primanima Kft. saját tőkéjéből létrejött kulturális-oktatási vállalkozás, mely Budaörs kulturális oktatásának előmozdítása érdekében, közösségi szolgáltatásként ingyenes programokat is tart. A vetítőteremben közösségi foglakozásokat és filmvetítések tartunk – művészeti előkészítőket, illusztrációs és grafikai tanfolyamokat, kiállításokat, vizsganapokat, beszélgetéseket, fórumokat szervezünk.

Oktatótermünkben korszerű digitális eszközökkel és szoftverekkel dolgozhatnak azok. akik bővíteni szeretnék tudásukat, és bekapcsolódónak képzési programjainkba. Itt található a Primanima Print House is, ahol a sokszorosított grafika hagyományos és kortárs művészeti technikáit lehet megismerni és elsajátítatni.

A BABtér együttműködik magyarországi és európai animációt, grafikai tervezést és  vizuális nevelést oktató egyetemekkel és és civil szervezetekkel, és itt szerveződik és részben itt valósul meg évről évre a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál is. Az animáció nem csak a filmgyártásról szól. A szó eredeti jelentése lelkesítés, (fel)elevenítés, hasznos tevékenységre buzdítás. A BABtér ennek a küldetésnek kíván eleget tenni.

A BABtér működtetői: Magyarországi Animációs Filmalkotók Egyesülete, Primanima Kft.

A BABtér főtámogatója:
Budaörs Város Önkormányzata

BUDAORS-logo
A BABtér programjainak támogatói:
International Visegrad Fund / Nemzetközi Visegrádi Alap (IVF)
Nemzeti Kulturális Alap (NKA)

Kreatív Európa
Bethlen Gábor Alap

 

Partnereink:
CEE Animation, Anifilm, StopTrik Festival, Animarkt, Illyés Művészeti Szakképző Akadémia, Dot & Line Blog, Filmtett Egyesület, Filmhu, Partiumi Keresztény Egyetem, Budapesti Metropolitan Egyetem, Mediawave fesztivál, BuSho, Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál, Budaörsi Tanoda

Közösségi oldalaink:

Facebook

Instagram

Láng Orsolya

Kedves BAB Berták és BAB Bercik! Itt nem babra megy a játék. Viszont lehet babonából bábfilmet készíteni, babrálni rajzfilmbabákkal, babérokat aratni babos ruhában. Bombabiztos hely a BABtér.

Láng Orsolya / költő
Pucz Dani

A BABtér egy ígéretes kezdeményezés arra, hogy ne feledkezzünk el a tradícionális animációról. A Primanima évente egyszer elhozza a nemzetközi szakmát Budaörsre, a BABtér ott is tartja egész évben. Kiváló tanárok, korszerű szemlélet és a legmodernebb eszközök. Budaörsiként, és vizuális művészként is úgy látom, hogy ez hatalmas lesz!

Pucz Dani / vizuális művész

Munkatársaink

Emberek a kulisszák mögött...
Patrovits Tamás

Patrovits Tamás

Kreatív igazgató
József Spányik

József Spányik

Kulturális kapcsolatokért felelős vezető
Módy Luca

Módy Luca

Animátor és animációs oktató
Miklós Ádám

Miklós Ádám

Grafikus, programszervező asszisztens
Vezsenyi Tamás

Vezsenyi Tamás

Animátor és animációs oktató
Bartal Dóra

Bartal Dóra

Projektmenedzser

Tények röviden

A Babtérben nincs idő az unatkozásra. Kopnak a cerkák, fejlődnek a vonalak, érkeznek a kiállítandó képek és tárgyak, mindennek aztán megvan a maga következménye.
0
rajzpapír fogyott el eddig
0
plakátot kereteztünk be
0
kényelmes babzsákunk van
0
filmet vetítettünk 2019-ban

Három animációs teremben számtalan élmény vár!

Tanulj játszva!

Legkisebb termünket a legkisebbeknek készítettük elő, itt kap állandó helyet a Primanima Animációs Játszóház, a filmfesztiválon megkedvelt kreatív gyerekfoglalkozás. A játszóház a Primanima Kft. saját tőkéjéből létrejött kulturális-oktatási vállalkozása. A Kft. szakköröket és a városi kulturális oktatás előmozdítása érdekében, közösségi szolgáltatásként ingyenes, karitatív foglalkozásokat is tart. Ez a terem animációs stúdióként is működik, és nyitott a filmfejlesztést végző szakközépiskolás diákok és egyetemi hallgatók számára is.

Vetítőteremben közösségi foglakozásokat és filmvetítések tartunk – művészeti előkészítőket, illusztrációs és grafikai tanfolyamokat, kiállításokat, vizsganapokat, beszélgetéseket, fórumokat szervezünk.

Oktatótermünkben korszerű digitális eszközökkel és szoftverekkel dolgozhatnak azok. akik bővíteni szeretnék tudásukat, és bekapcsolódónak képzési programjainkba.

X