[24-Oct-2018 09:17:32 Europe/Budapest] PHP Fatal error: Call to undefined function add_action() in /home/primanim/babter.hu/wp-content/themes/melodyschool/fw/core/support.attachment.php on line 11  BABtér - rólunk

Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Tér

Minden, amit rólunk tudni lehet

A Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Tér 2016. október 19-én, az 5. Primanima Fesztivál első napján nyitotta meg kapuit a Templom tér 12-ben. A BABtér, mint animációsfilmes központ oktatási és kulturális szolgáltatásokat nyújt minden korosztály számára. A BABtérben animációs stúdió is működik, ahol felsőfokú szakképzésben és egyetemi oktatásban résztvevő diákok fejleszthetik animációs filmjaiket, és itt működik a Primanima Játszóház is, mely egész évben várja az animációs iránt érdeklődő gyerekeket. A BABtér együttműködik magyarországi és európai animációt oktató egyetemekkel és és civil szervezeteknek, és itt valósul meg évről évre a Primanima  Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál is. Az animáció azonban nem csak a filmgyártásról szól. A szó eredeti jelentése lelkesítés, (fel)elevenítés, hasznos tevékenységre buzdítás. A BABtér az animáció tág értelmezési körében ennek a küldetésnek kíván eleget tenni.

A BABtér Projektszervezetének tagjai (szakmai szolgáltatások): Magyarországi Animációs Filmalkotók Egyesülete, Primanima Kft., Amijó Kft

A BABtér programjainak támogatói:
Budaörs Város Önkormányzata
Illyéses Diákokért Alapítvány
International Visegrad Fund / Nemzetközi Visegrádi Alap (IVF)
Nemzeti Kulturális Alap (NKA)

Együttműködő partnerek:
Dot & Line Blog, Filmtett Egyesület, Budapesti Metropolitan Egyetem, Partiumi Keresztény Egyetem, Budaörsi Illyés Gyula Szakgimnázium, Major, Telekuckó, Digitális Esélyegyenlőségért Alapítvány, EnglishLab, Góbi Rita Tánctársulat

Láng Orsolya

Kedves BAB Berták és BAB Bercik! Itt nem babra megy a játék. Viszont lehet babonából bábfilmet készíteni, babrálni rajzfilmbabákkal, babérokat aratni babos ruhában. Bombabiztos hely a BABtér.

Láng Orsolya / költő
Pucz Dani

A BABtér egy ígéretes kezdeményezés arra, hogy ne feledkezzünk el a tradícionális animációról. A Primanima évente egyszer elhozza a nemzetközi szakmát Budaörsre, a BABtér ott is tartja egész évben. Kiváló tanárok, korszerű szemlélet és a legmodernebb eszközök. Budaörsiként, és vizuális művészként is úgy látom, hogy ez hatalmas lesz!

Pucz Dani / vizuális művész

Munkatársaink

Emberek a kulisszák mögött...
Patrovits Tamás

Patrovits Tamás

Animációs és művészeti vezető
Spányik József

Spányik József

Kulturális kapcsolatokért felelős vezető
Miklós Ádám

Miklós Ádám

Grafikus, programszervező asszisztens
Vezsenyi Tamás

Vezsenyi Tamás

Animátor és animációs oktató

Tények röviden

A Babtérben nincs idő az unatkozásra. Kopnak a cerkák, fejlődnek a vonalak, érkeznek a kiállítandó képek és tárgyak, mindennek aztán megvan a maga következménye.
0
rajzpapír fogyott el eddig
0
plakátot kereteztünk be
0
kényelmes babzsákunk van
0
filmet vetítettünk 2016-ban

Három animációs teremben számtalan élmény vár!

Tanulj játszva!

Legkisebb termünket a legkisebbeknek készítettük elő, itt kap állandó helyet a Primanima Animációs Játszóház, a filmfesztiválon megkedvelt kreatív gyerekfoglalkozás. Ez a terem animációs stúdióként is működik, és nyitott a filmfejlesztést végző szakközépiskolás diákok és egyetemi hallgatók számára is.

A Vetítőteremben közösségi foglakozásokat és filmvetítések tartunk – művészeti előkészítőket, mesecsoportokat, 3D formatervező, illusztrációs és egyéb grafikai tanfolyamokat szervezünk.

Oktatótermünkben korszerű digitális eszközökkel és szoftverekkel dolgozhatnak azok. akik bővíteni szeretnék tudásukat, és bekapcsolódónak képzési programjainkba.

X