Animációs szakkör gyerekeknek és középiskolásoknak

logó-jatszo-muvszetiAnimációs szakkör csütörtökön és pénteken!

A Primanima fesztivál szervezőinek állandó gyerekfoglalkozásai a Budaörsi Animációs Bázison jöttek létre 2017-ben, ahol szakköröket és közösségi szolgáltatásként karitatív foglalkozásokat is tartunk a város és az agglomeráció kulturális oktatásának előmozdítása érdekében. A tavalyi tanév során az animációs műhely mellett rajzi–grafikai szakkörünket is elindítottunk.

KINEK?
A gyerek és kamasz korosztálynak szóló animációs-rajzfilmes szakkör 90 perces foglalkozásai során a legkülönfélébb technikákat lehet kipróbálni és elsajátítani. Az animációs játszóházunkban rajz-, báb-, gyurma-, legó-, papírkivágásos animáció készül.
Az animációkészítés olyan tevékenységek tárháza, amelyben megtalálhatóak a rajzi foglalkozások is, de a rajzolás nélküli filmforgatás is, mint például a legóanimáció. Így azoknak a gyerekeknek is ajánlhatjuk, akik szeretnek rajzolni, de azoknak is, akik kevésbé vagy egyáltalán nem. A gyerekek megtervezhetik és megrendezhetik első saját animációs kisfilmjüket. A hagyományos, kézműves technikákat ötvözzük a digitális, 2D–3D számítógépes eljárásokkal. Az játszóház korszerű technikával, Apple számítógépekkel, kamerákkal, filmes lámpákkal, bábfilmes trükkasztalokkal professzionálisan felszerelt műhely, amely oktatóival és animátoraival közkedvelt kreatív foglalkozásokat tart nemcsak a BABtérben, hanem országszerte és a határontúl egyaránt. Az eszközök ugyanakkor mindvégig a háttérben maradnak, mert a főszerep a gyerekeké, akit a foglalkozás során bátorságot kaphatnak kreatív képességeik kibontakoztatásához. A képzés során mind az egyéni képességfejlesztés, mind a csoportos kompetenciák fejlesztése szerepet kap, mivel az animációkat lehet csoportosan is készíteni.
A szakkörben az animációkhoz hangfelvételeket is készítünk, így a zenéléssel illetve a zörejezéssel is foglalkozunk. A BABtérben számos pengetős és ütőhangszer a rendelkezésre áll: gitár, basszusgitár, saz, cajon, darbuka, ukulele, szájharmonika, kalimba, esőbot, didgeridoo, doromb, ütőgardon, midi billentyűzetek, zenei szoftverek.
Ha szülőként nem vagy biztos benne, hogy ez a megfelelő szakkör gyermeked számára, jelentkezzetek először egy ingyenes próbaalkalomra. Oktatóink angolul is beszélnek, így játszóházunkba az angol anyanyelvű vagy angol nyelvet beszélő gyerekeket is szívesen látjuk.
IDŐPONTOK
Csütörtök
15.30-17.00: 7-12 éves korosztály
17.00-18.30: 13-17 éves, kamasz korosztály
Péntek
15.30-17.00: vegyes korosztálynak (de inkább a fiatalabb korosztály)
17.00-18.30: vegyes korosztály (de inkább a 12 év felettiek)

Teljes hossza: folyamatos
Helyszín: BABtér, Budaörs

Oktatók: Módy LucaVezsenyi TamásPatrovits Tamás, Miklós Ádám
Létszám csoportonként: maximum 10 fő
Szakkör ára: 5000 Ft / alkalom, 10 alkalom előre befizetése esetén 10% kedvezményt adunk.

További információ, jelentkezés: Somorjai-Pálvölgyi Nóra (+36) 20 299 99 85, nora@babter.hu

Ízelítő a filmekből, amelyeket a szakköreinkre járó gyerekek az elmúlt években készítettek:

P1540776

X