Animációs, művészeti szakkör és műhely

logó-jatszo-muvszetiPrimanima Animációs Játszóház és Művészeti Műhely minden csütörtökön és pénteken!

A Primanima Fesztivál szervezőinek állandó gyerekfoglalkozásai a Budaörsi Animációs Bázison jöttek létre 2017-ben, ahol szakköröket és közösségi szolgáltatásként ingyenes, karitatív foglalkozásokat is tartunk a város és az agglomeráció kulturális oktatásának előmozdítása érdekében.

A tavalyi tanév során az animációs műhely mellett rajzi–grafikai szakkörünket is elindítottunk. 2020. szeptembertől a gyerekeket összevont animációs és grafikai műhelyünkbe várjuk, melynek során a gyerekekkel és szüleikkel közösen alakítjuk ki a gyerekeknek egyénileg is legmegfelelőbb kreatív tartalmakat. A gyerekek korosztály szerint két csoportban vehetnek részt a foglalkozásokon.

A JELENTKEZÉSI ŰRLAP ITT ELÉRHETŐ.

KINEK SZÓL?
Az animációs-rajzfilmes, grafikai-festészeti és zenei játszóház 90 perces foglalkozásai során a legkülönfélébb technikákat lehet kipróbálni és elsajátítani.
Az animációs teremben rajz-, báb-, gyurma-, legó-, papírkivágásos animáció készül. A gyerekek megtervezhetik és megrendezhetik első saját animációs kisfilmjüket. A hagyományos, kézműves technikákat ötvözzük a digitális, 2D–3D számítógépes eljárásokkal. Az játszóház korszerű technikával, Apple számítógépekkel, kamerákkal, filmes lámpákkal, bábfilmes trükkasztalokkal professzionálisan felszerelt műhely, amely oktatóival és animátoraival közkedvelt kreatív foglalkozásokat tart nemcsak a BABtérben, hanem országszerte és a határontúl egyaránt. Az eszközök ugyanakkor mindvégig a háttérben maradnak, mert a főszerep a gyerekeké, akit a foglalkozás során bátorságot kaphatnak kreatív képességeik kibontakoztatásához.

A grafikai teremben illusztrációkészítéssel, sokszorosított grafikával és digitális képek készítésével foglalkozunk. A hagyományos, kézműves eljárásokon át vezet az út a digitális képalkotásig és a kevert technikájú módszerekig. Nálunk mindennek helye és értelme van: a kézműves, manuális gyakorlatoknak ugyanúgy, mint a digitalizáló tábla és a grafikai szoftverek kreatív használatának. Arra törekszünk, hogy a gyerekeket minél több kreatív képzőművészeti gyakorlattal megismerkedhessenek, amelyek során a játékos felfedezés öröme mindig az előtérben marad. A gyerekek számos rajzi technikát kipróbálhatnak, de a csoportos alkotómunka sem marad ki a palettáról. Technikák: rajz-festészeti eljárások, kollázs, monotípia, fametszés, linómetszés, illusztráció-készítés. Digitális technikák: szkennelés, a kép digitális módosítása, fejlesztése. 

A zenei játszóház alatt elsősorban az animációk hangosítását értjük, de igény szerint ezen túl is szívesen foglalkozunk a gyerekek zenei fejlesztésével. A BABtérben számos pengetős és ütőhangszer a rendelkezésre áll: gitár, basszusgitár, cajon, darbuka, ukulele, szájharmonika, kalimba, esőbot, didgeridoo, doromb, ütőgardon, midi billentyűzetek, zenei szoftverek.

Ha szülőként nem vagy biztos benne, hogy ez a megfelelő szakkör gyermeked számára, jöjjetek el először egy ingyenes próbaalkalomra! Oktatóink angolul is beszélnek, így játszóházunkba az angol anyanyelvű vagy angol nyelvet beszélő gyerekeket is szívesen látjuk!
CSOPORTBEOSZTÁS

A kora délutáni, 1. és a 3. csoportot a 7–10 éves korosztálynak, valamint azoknak javasoljuk, akik először vesznek részt a BABtér szakköreiben. A 2. és 4. csoportban való részvételt azoknak ajánljuk, akik 11–14 évesek, és korábban részt vettek a BABtér szakköreiben vagy nyári táboraiban. A gyermek megfelelő csoportbeosztását a gyerekekkel és szüleikkel együtt alakítjuk ki a gyermek heti időbeosztása és korábbi gyakorlati művészeti ismeretei alapján.

MIKOR ÉS HOL?

Idősáv: minden csütörtökön és pénteken (ünnepnapok kivételével) 15.30–18:45

1. csoport: csütörtök, 15:30–17:00

2. csoport: csütörtök, 17:15–18:45

3. csoport: péntek, 15:30–17:00

4. csoport: péntek, 17:15–18:45

Első alkalom az új tanévben: 2020. szeptember 10.

Teljes hossza: folyamatos
Helyszín: BABtér, Budaörs

ALAPINFORMÁCIÓK

Oktatók: Miklós Ádám, Módy LucaPatrovits Tamás, Somorjai-Pálvölgyi Nóra, Vezsenyi Tamás
Létszám csoportonként: maximum 15 fő
Ajánlott korosztály: 7–14 év
Szakkör ára: 20 000 Ft/hó (heti egy alkalom, alkalmanként 90 perc); 35.000 Ft/hó (hetenként két alkalom, alkalmanként 90 perc)

További információ: (+36) 20 299 99 85, nora@babter.hu

Ízelítő a filmekből, amelyeket a szakköreinkre járó gyerekek az elmúlt években készítettek:

P1540776

X