Az alkalmazott animáció kihívásai: Így készült a Big Crunch az Adult Swimnek
HOL ÉS MIKOR?

2021. 05. 21., 12:00 – 13:30, FACEBOOK LIVE, a mesterkurzus nyelve magyar

PROGRAM: 

Farkas Júlia az első magyar animációs alkotó, aki rövidfilmet készített az Adult Swim Smalls című sorozatba, ahol mindig fiatal rendezőket kérnek fel, hogy egy-egy szerzői alkotást készítsenek és ahol megvalósíthatják saját elképzelésüket. Júlia animációs filmrendező, aki szintén aktív művésztanár és az új médiát is bátran alkalmazza. Népszerű gifjei több mint 2 milliárd megtekintést értek el Giphy oldalán. Ebben a mesterkurzusban Juli elmondja nekünk, hogyan készített szerzői animációt, annak ellenére, hogy a film megrendelésre készült. Az előadás alatt megtudhatjuk, milyen ötlettel indult a projekt, hogyan kísérletezett a gyártás során, és miként születnek új ötletek a gyártás későbbi szakaszaiban is, és hogyan illeszti be ezeket az eredeti koncepcióba. Arról is beszél majd miért  érdekes  számára  az extra  rövid film és  az  animáció  kapcsolata és, hogy a  furcsa  szürreális humor  hogyan  táplálja  munkáit. Beszélni fog arról is, hogy mit jelentett  számára az az új kihívás, hogy megismerte vizuális  és  kreatív hangtervezés kapcsolatát. 

ELŐADÓ:

Farkas Júlia (rendező)

BIG CRUNCH:

A Big Crunch egy teljesen spontán, szabad asszociációs vizuális őrület, amelyben a különböző helyzeteket az átalakuló figurák kötik össze egyetlen folyamatos jelenetté. A történet jövőnkben játszódik vagy a múltunkban. Addiktív, intenzív sci-fi jelenetek épülnek fel egymásra, melyekhez egy sötét hangvilág társul. Vidám karakterek és helyszínek, változó fizikai állapotok, és mitológiai szimbólumok találkoznak egy szürreális sci-fi világban. 

FARKAS JULI

Farkas Juli (1980) budapesti animációs rendező, karaktertervező, GIF és AR filter készítő. Animációt és vizuális kommunikációt tanult a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. Főleg a párhuzamos univerzumok inspirálják, és munkáiban szereti megjeleníteni a humort és az absztrakt gondolkodásmódot. 

FILMOGRÁFIA:

Mini krimi (2008)

Izmos királylányok (2009)

Másnapos vasárnap (2011)

Rengete (2018)

Big Crunch (2021)

farkas_juli (1)

 ADULT SWIM SMALLS:

“Az elmúlt években a Cartoon Network csoport egyik tagja, az Adult Swim csatorna új, radikális és innovatív műsorokat kezdett megrendelni, melynek nagy része animáció. Az Adult Swim egy igazán friss és sötét humorral teli platformja lett a kortárs és kísérleti animációnak. Lelkesek az új megközelítések megismerésére, valamint a fiatal, feltörekvő művészek és filmesek támogatására, ami azt jelenti, hogy rengeteg új alkotás kerül a nézők elé, és így hangot adnak az animátorok új, gyakran kevésbé tradicionalista generációjának, hogy elmeséljék az új típusú történeteiket.

A 2018-ban elindított Adult Swim Smalls széria valódi rugalmasságot biztosít a megrendelt tartalmak számára, támogatva az alkotókat a kísérleti, független munkák elkészítésében, amelyek nem illenének a hagyományosabb platformokba.” (via Zippy Frames)

X