Filmmaraton – Láss, ne csak nézz
Február 14. és 16. között Filmmaratonozz velünk a BABtérben!

Érdekel a történetmesélés? Szeretnéd tudni, hogyan kell létrehozni egy történetet? Kíváncsi vagy rá, hogy miért ragaszkodsz bizonyos filmekhez, míg másokat elviselhetetlennek tartasz?

Mindazoknak, akik a rajongáson túl érteni is szeretnék a filmeket, a filmkészítést, esetleg maguk is kifejezőbbé akarják tenni forgatókönyvíróként, rendezőként vagy operatőrként a történetmesélési technikájukat, egy péntektől vasárnapig tartó, 48 órán át folyamatosan zajló filmmaratont szervezünk.

A filmek között ismert és elismert dokumentumfilmek és játékfilmek kapnak helyet. A vetített filmek listája egyrészt a híres British Film Institute (BFI) által kiadott filmes szaklap, a ’Sight & Sound’ 2012-ben és 2014-ben, a játékfilmekről és dokumentumfilmekről közzétett filmjeiből, valamint az IMDb-n, a közönség által legjobbnak ítélt játék- és dokumentumfilmekből áll.

A vetítés folyamatát alkalmanként, megszakításokkal kiegészíti egy rövid útmutató előadás, amely a történetmesélés szabályaira hívja fel a figyelmet. Olyan szabályokra, amelyek az adott filmekben meghatározó módon, tudatosan jelennek meg.

A Filmmaratonon való részvétel ingyenes. A filmeket babzsákokon fekve is lehet nézni.

Azok, akik a 48 órás maratonon végig részt vesznek, ajándékot kapnak.

Ingyenes jegy:
https://www.eventbrite.com/e/filmmaraton-lass-ne-csak-nezz-tickets-84852876237

Csatlakozz a Facebook eseményünkhöz! 

Az eseményt a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

X