Művészeti műhely felnőtteknek

Patro grafikai és animációs műhelye – MŰVÉSZETI FOGLALKOZÁSOK FELNŐTTEKNEK

KINEK SZÓL?

A szakkörös gyerekek szülei egyre többször érdeklődtek nálunk, hogy mikor nyitunk végre nekik is, felnőtteknek kreatív foglalkozásokat. Olyan jó látni, amit a gyerekek művelnek, de mi is szeretnénk ilyent! – szóltak az érvek. Íme, teljesítettük a kérést, 2021-től már nekik, felnőtteknek is elindítjuk műhelyünket.

Művészeti alkotó műhelyünket a 18+, azaz a felnőtt korosztálynak nyitjuk meg, hogy megismerhessék mindazon grafikai és animációsfilmes elméleteket és gyakorlatokat, amelyeket saját kreatív tevékenységeik során alkalmazni szeretnének.

A foglalkozásoknak másodlagosan műhely- és közösségteremtő funkciója is van, célunk, hogy a szombati foglalkozások során olyan csapat jöjjön létre, amely akár hosszú távon is együtt marad, alkot, bemutat, kiállít. A műhely helyszíne a budaörsi BABtér, ahol a Primanima korszerű grafikai és animációs stúdiója ad hátteret a foglalkozásoknak.
A foglalkozásokhoz az eszközöket a Primanima Kft biztosítja. A Primanima Print House és animációs játszóház gazdagon felszerelt stúdió, ahol a hagyományos eszközök mellett a legkorszerűbb digitális, pl. risográfiai eljárások is elérhetőek.
A művészeti képzést ajánljuk:
– olyanoknak, akik  éreznek magukban kihívást, hogy rajzi, festészeti, grafikai vagy animációs technikákkal közelebbi barátságba kerüljenek,
– olyanoknak, akik azt gondolják magukról, hogy nincs tehetségük a rajzoláshoz, mégis szeretnének bátorítást kapni ahhoz, hogy kézműves alkotó tevékenységgel foglalkozzanak szabadidejükben,
– olyanoknak, akik részesültek már valamilyen grafikai vagy animációs képzésben, de nem érzik elégnek a tudásukat
– olyanoknak, akik hisznek a grafikai és animációs képalkotás kommunikációs és élvezeti erejében és boldogan merülnének bele akár nézőként, akár alkotóként.
P1560814
TÉMAKÖRÖK

– a legkülönfélébb rajz-festészeti eljárások, úgymint akvarell- és akrilfestés, vonal- jelhagyás, kalligráfia, kollázs, tipográfia, monotípia
– sokszorosított grafikai eljárások (linó- fametszés, szitanyomat, risográfia)
– stílustanulmányok (figuratervezés, háttérfestés, animációs díszletépítés)
– iPad alkalmazások, rajz-, báb-, gyurma-, papírkivágásos, 2D grafika és animáció
– Vonalrajz technikák, kalligrafikus megközelítések

AZ OKTATÓRÓL
Patrovits Tamás animációs rendező, grafikus 25 éve tanítja is a vizuális művészeteket itthon és külföldön egyaránt. Megszámlálhatatlanul sok diákja került be művészeti egyetemek képzésére vagy lelt otthon a grafikai és animációs képalkotásban. Oktatási módszere hosszú évek alatt alakult ki, amely elsősorban élményalapú, egyéni fejlesztési törekvésekre irányul, teljesen kezdők és haladók számára is alkalmazható. Folyamatosan keresi és figyeli az új törekvéseket, összegzi és továbbadja mind a hagyományos eljárásokat, mind a korszerű, digitális képalkotási módszereket. A foglakozásokra alkalmanként ismert művészek, társoktatók közreműködését tervezzük, akik saját szakterületükön kiemelkedőek és otthonosan mozognak az oktatásban is.

72308549_2437148496321238_4790669945740460032_o

MIKOR ÉS HOL?
Idősáv: szombatonként 9:00-12.00 óra között
Első alkalom: 2021. január 16.
Helyszín: BABtér, Budaörs
ALAPINFORMÁCIÓK

Szakkörvezető: Patro
Létszám: maximum 8 fő
Ajánlott korosztály: 18 éves kortól
Alkalmankénti ár: 5500 Ft, ebben az összegben biztosítjuk az alapvető anyagok és eszközök használatát is. Az összeg 10 alkalom előre befizetése esetén: 48000 Ft.
További információ, jelentkezés: +20 299 32 39, hello@babter.hu

A műhelymunkán való egyidejű részvételre egyelőre csak 8 főnek lesz lehetősége, ahol maradéktalanul figyelembevesszük a COVID-19 okozta aktuális rendelkezéseket.
X