Művészeti előkészítő középiskolásoknak
KINEK SZÓL?

Szombat délutáni művészeti alkotó műhelyünket a középiskolás és fiatal felnőtt korosztálynak nyitjuk meg, hogy megismerhessék mindazon kreatív grafikai és animációsfilmes elméleteket és gyakorlatokat, amelyek későbbi pályájuk során alkalmazni tudnak.

Az előkészítő képzést elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretnének bekerülni egyik vagy másik államilag finanszírozott, animációs vagy más művészeti egyetemre és oktatási intézménybe. A tanfolyam alapos felkészítést nyújt a későbbi sikeres felvételi vizsga megugrásához, illetve irányt mutathat abban, hogy eldönts a vizuális kultúra melyik területe illik hozzád a legjobban. Több tanítványunk a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Budapesti Metropolitan Egyetem, az lllyés Művészeti Szakképző Akadémia, a Színház- és Filmművészeti Egyetem vagy a Magyar Képzőművészeti Egyetem művészeti szakain tanultak tovább. De pusztán a grafika vagy az animáció iránti érdeklődésed is elvezethet ahhoz, hogy jelentkezz képzésünkre, ahol mélyebben megismerkedhetsz a képgrafika, tervezőgrafika és az animáció alapjaival.

A művészeti előképzőn nagyobb hangsúlyt fektetünk a gyakorlati készségek elsajátására. A személyre szabott, változatos foglalkozásokban hiszünk, így mindenki a saját érdeklődése, tudása és tempója mentén fejlődhet az oktatók támogatásával.

TÉMAKÖRÖK

Grafika, tipográfia: 
– Betűrajz – feliratok vázlatozása
– Kalligráfia (kézzel festett feliratok)
– Plakáttervezés
– Képregény és comic-strip tervezés
– Sokszorosított grafikai eljárások (linó- fametszés, szitanyomat, risográfia)
– Rajz-festészeti eljárások (akvarell- és akrilfestés, vonal- jelhagyás, kollázs, monotípia)

Animáció:  
– Bevezetés az animációs filmgyártás technológiájába
– Forgatókönyv, a történet kitalálása, story board készítés
– Layout-, háttértervezés és kivitelezés
– Figuratervezés, látványtervezés
– Mozdulattervezés
– Kompozitálás, renderelés
– Stop-motion animáció

Mozgóképes feladatok:
– Filmforgatási alapismeretek és gyakorlatok
– Kép- és hangfelvételi gyakorlatok
– Vágási ismeretek

slider_macsuga2

AZ OKTATÓRÓL

Patrovits Tamás animációs rendező, grafikus 25 éve tanítja is a vizuális művészeteket itthon és külföldön egyaránt. Megszámlálhatatlanul sok diákja került be művészeti egyetemek képzésére vagy lelt otthon a grafikai és animációs szakmában. Oktatási módszere hosszú évek alatt alakult ki, amely elsősorban élményalapú, egyéni fejlesztési törekvésekre irányul, teljesen kezdők és haladók számára is alkalmazható. Folyamatosan keresi és figyeli az új alkotómódszereket és irányzatokat, így mind a hagyományos eljárásokat, mind a korszerű, digitális képalkotási módszerek helyet kapnak a kurzusain. A foglakozásokra alkalmanként ismert művészek, társoktatók közreműködését tervezzük, akik saját szakterületükön kiemelkedőek és otthonosan mozognak az oktatásban is.

MIKOR ÉS HOL?
Idősáv: szombatonként 14:00-17.00 óra között
Első alkalom: 2021. január 16.
Helyszín: BABtér, Budaörs
ALAPINFORMÁCIÓK

Műhelyvezető: Patrovits Tamás
Létszám: maximum 8 fő
Ajánlott korosztály: 15-25 éves kor
Alkalmankénti ár: 5500 Ft, ebben az összegben biztosítjuk az anyagok és az eszközök használatát is. Az összeg 10 alkalom előre befizetése esetén: 48000 Ft.
További információ, jelentkezés: +20 299 32 39, hello@babter.hu

A műhelymunkán való egyidejű részvételre egyelőre csak 8 főnek lesz lehetősége, ahol maradéktalanul figyelembevesszük a COVID-19 okozta aktuális rendelkezéseket.
elokeszito
X