Nyári táborok a budaörsi BABtérben

A budaörsi BABtér, azaz a Budaörsi Animációs és Kreatív Tér idén ötödik alkalommal hirdeti meg a közkedvelt nyári napközis kreatív táborait és már elindult a jelentkezés. A jól ismert animációs és grafikai táborok mellett idén két újdonsággal is készülünk:  zenei és filmes tábor is nyílik! 

A tábori gyerekek a BABtér 300 négyzetméterét használhatják ki. A animációs eszközökkel, grafikai és filmes kellékekkel felszerelt műhelyekekben alkothatnak, a belső udvarunkon pedig játékos kiegészítő foglalkozásokat is tartunk. Pihenésként a mozitermünkben a Primanima fesztivál legjobb, televíziókban nem látható gyerekfilmjeit mutatjuk be a táborozóknak.

A nyári táborok a BABtér kreatív heti foglalkozásaiból, a Primanima Animációs Játszóházból és Művészeti Műhelyből, valamint a filmes BABfilmlabból nőtték ki magukat. A szervezők és a gyakorlott művészpedagógusok célja, hogy a tábor során a gyerekek el tudjanak merülni az egyhetes intenzív alkotómunkában, megéljék a kreatív tevékenységek örömét. A tábori részvételhez nem szükséges művészi előképzettség, hiszen a tapasztaltabb szakkörös diákok és a művésztanárok egymást bátorítva segítik a részvételt.

COVID-19 információ: Amennyiben a járványhelyzet okozta állami rendelkezések miatt esetleg nem tudjuk megtartani a nyári táborokat az előlegként befizetett összegeket természetesen visszafizetjük. Ennek ellenére javasoljuk a korai jelentkezést, mert a helyek hamar betelhetnek.

P1540722

 

ANIMÁCIÓS NAPKÖZIS TÁBOR

Az egyhetes napközis tábor során a gyerekek a legkülönfélébb animációs műfajokat, a báb-, gyurma-, legó- papírkivágásos és digitális animáció trükkjeit ismerhetik meg. Otthonos hangulatú termeinkben animációs jeleneteket készíthetnek, és megrendezhetik első animációs kisfilmjüket. A gyerekek kreatív képességeinek kibontakoztatásához az animációkészítés rendkívül változatos világa ad hátteret. A filmrögzítéshez korszerű Canon kamerákat, Apple számítógépeket használunk. Segítünk abban, hogy a gyerekek megtanulják kreatívan használni a digitális eszközöket, miközben egyidejűleg visszavezetjük őket a hagyományos anyagok szeretete és használata felé is. Az utolsó nap délutánján a gyerekeknek és szüleiknek levetítjük az elkészült filmeket, ami méltó és vidám befejezése a heti tábornak. A tavalyi nyári tábor pillanatképeit itt lehet megnézni. Újdonság a kamaszoknak szóló táborunk, ahová azokat várjuk, akik szeretnének jobban megismerkedni az animációs történtetméséléssel és rendezéssel. 

MIKOR ÉS HOL?
 1. tábor: június 20. – június 24. (már csak három hely)
 2. tábor: június 27. – július 1. (betelt)
 3. tábor: július 4. – július 8. (betelt)
 4. tábor: július 11. – július 15. (kamasz tábor a 14-18 éves korosztálynak) (betelt)
 5. tábor: július 18. – július 22. (még 4 hely)
 6. tábor: július 25. – július 29. 
 7. tábor: augusztus 1. – augusztus 5. (még 4 hely)
 8. tábor: augusztus 8 – augusztus 12. (még 4 hely)

Helyszín: BABtér, Budaörs
Időpont: Naponta 8-17 óra között
Korcsoport:
 8-14 év, a kamasz tábor esetében: 14-18 év
Létszám csoportonként: maximum 15 fő
Táborvezetők: Patrovits Tamás, Vezsenyi Tamás, Módy Luca
További oktatók: Somorjai-Pálvölgyi Nóra, Miklós Ádám
Tábori díj: 65.000 Ft, ami tartalmazza a háromszori étkezést, illetve az anyag- és eszközköltséget is
Testvérkedvezmény (ha egy családból legalább két testvér együtt jön), Budaörs kedvezmény, a tavalyi tábor résztvevőinek: 10%. A szakkörös családoknak egyedi árat biztosítunk. A BABtér csapata fontosnak tartja, hogy anyagi okok miatt ne szoruljon ki senki a táborból, ezért szociális kedvezményért forduljatok bátran hozzánk telefonon vagy emailben.

A tábori részvételt 20.000 Ft előleg befizetésével lehet lefoglalni. Amennyiben a járványhelyzet és az állami rendelkezések miatt nem tudjuk  megtartani a nyári táborokat, úgy az előlegként befizetett összegeket visszafizetjük.

További információ, jelentkezés, előlegbefizetés: (+36) 20 2999 985, nora@babter.hu, hello@babter.hu

JELENTKEZZ MOST!

GRAFIKAI NAPKÖZIS TÁBOR

A grafikai eszközökkel (présgép, rézkarcnyomó, festészeti eszközök, rizográf) gazdagon felszerelt stúdiónk, a Primanima Print House kreatív alkotótábora szintén hétfőtől péntekig várja a gyerekeket. Az élményalapú napközis táborban illusztrációkészítéssel, sokszorosított grafikával és digitális képek készítésével is foglalkozunk, így a gyerekek számos kreatív, gyakorlati képzőművészeti ismeretet szerezhetnek. A résztvevők felfedezhetik a hagyományos technikákat ugyanúgy, mint a legismertebb digitális képkészítési módszereket. Hétfőn a monotípia és pecsétkészítés, kedden a kollázs és a montázs, szerdán festés és térbeli makettek készítése, csütörtökön a vonalrajzolás, kalligráfia lesz soron, pénteken pedig lenyűgöző sorozatképeket fogunk készíteni a stúdió legújabb technikájával, a rizográfiával, amikor is szója- és rizsolaj alapú festékkel állítunk elő grafikai nyomatokat.

MIKOR ÉS HOL?
 1. tábor: júlus 4. – július 8.
 2. tábor: júlus 18. – július 22. (még 3 hely)

Helyszín: BABtér, Budaörs
Időpont: Naponta 8-17 óra között
Korcsoport: 8-14 év
Létszám csoportonként: maximum 10
Táborvezetők: Patrovits Tamás, animációsfilm-rendező, grafikusművész, művészeti oktató
További oktatókSomorjai-Pálvölgyi Nóra, Miklós Ádám és napi oktatók

Tábori díj: 65.000 Ft, ami tartalmazza a háromszori étkezést, illetve az anyag- és eszközköltséget is
Testvérkedvezmény (ha egy családból legalább két testvér együtt jön), Budaörs kedvezmény, a tavalyi tábor résztvevőinek: 10%. A szakkörös családoknak egyedi árat biztosítunk. A BABtér csapata fontosnak tartja, hogy anyagi okok miatt ne szoruljon ki senki a táborból, ezért szociális kedvezményért forduljatok bátran hozzánk telefonon vagy emailben.

A tábori részvételt 20.000 Ft előleg befizetésével lehet lefoglalni. Amennyiben a járványhelyzet és az állami rendelkezések miatt nem tudjuk  megtartani a nyári táborokat, úgy az előlegként befizetett összegeket visszafizetjük.

További információ, jelentkezés, előlegbefizetés: (+36) 20 299 9985, nora@babter.hu, hello@babter.hu

JELENTKEZZ MOST!
P1540798b

ZENEI NAPKÖZIS TÁBOR

A zenei táborban a gyerekek megismerkedhettek hagyományos és különféle népi hangszerekkel, kipróbálhatják magukat a zenei improvizáció vagy akár a komponálás területén és különleges dalokat is megtanulhatnak.

MIKOR ÉS HOL?
 1. tábor: június 27. – július 1.

Helyszín: BABtér, Budaörs
Időpont: naponta 8-17 óra között
Korcsoport:
 7-14 év
Létszám csoportonként: maximum 15 fő
Táborvezető:
Lakatos György (fagottművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense)
További oktatók: Zenei művészetpedagógusok
Tábori díj: 65.000 Ft, ami tartalmazza a háromszori étkezést is
Testvérkedvezmény (ha egy családból legalább két testvér együtt jön), Budaörs kedvezmény, a tavalyi tábor résztvevőinek: 10%. A szakkörös családoknak egyedi árat biztosítunk. A BABtér csapata fontosnak tartja, hogy anyagi okok miatt ne szoruljon ki senki a táborból, ezért szociális kedvezményért forduljatok bátran hozzánk telefonon vagy emailben.

A tábori részvételt 20.000 Ft előleg befizetésével lehet lefoglalni. Amennyiben a járványhelyzet és az állami rendelkezések miatt nem tudjuk  megtartani a nyári táborokat, úgy az előlegként befizetett összegeket visszafizetjük.

További információ, jelentkezés, előlegbefizetés: (+36) 20 299 9985, nora@babter.huhello@babter.hu

JELENTKEZZ MOST!

P1550010

FILMES NAPKÖZIS TÁBOR

KINEK SZÓL?

A filmes táborunk olyan fiatalokat szól, akik a filmkészítés különböző területein akarják kipróbálni magukat és érdeklődnek a forgatókönyvírás, a színészi feladatok, az operatőri, a hangmesteri és rendezői munka, az utómunka (vágás, fényelés), vagy a gyártás iránt.

A filmes tábor három korcsoportnak is szó. A kisBABfilmlab 8-11 évesek korúaknak, a junior A a 12-15 éveseknek, a junior B a 16-20 éves korosztálynak ad lehetőséget a filmkészítésre. Az ötnapos táborban a résztvevők megismerhetik a forgatókönyvírás módszereivel és számtalan más feladat közül is választhatnak. A tábor idejére stábok alakulnak és a közös munka élménye során fog megszületni a film. A stábok kialakításánal figyelembe vesszük, hogy a résztvevők milyen terület iránt érdeklődnek. Kipróbálhatják magukat forgatókönyvíróként, operatőrként, sound designerként vagy vágóként, de színészként is. Emellett a stábok szervezésénél figyelembe vesszük a mindenki személyiségét, továbbá azt is, hogy milyen műfajban szeretne alkotni.

MILYEN LESZ A TÁBOR?

Minden stábnak szakmai vezetői lesznek, akik a felkészítést segítik. Egy-egy stáb 6-8 emberből áll (rendező, operatőr, hang, vágó/fényelő, gyártásvezető, színészek). Egy tábori alkalommal legfeljebb két stábot tudunk befogadni a színészeken kívül.

A filmek hossza max. 15 perces lesz. A résztvevők több filmes műfaj közül is választhatnak majd, korosztálytólfüggően. Így dráma, thriller, akciófilm, vígjáték és a fantasy kerülnek előtérbe.

Ha több területen is szeretnéd valaki magát kipróbálni, ennek lehetőségeit a tábor elején beszéli meg a stáb. Így a választott feladatkörön túl a résztvevők kipróbálhatják magukat másban is. Vagyis pl. ha valaki rendezőnek jelentkezik, akkor emellett írhatja a filmet, de játszhat is benne. A kisfilmeket a tábor utolsó napján ünnepélyes keretek között fogjuk bemutatni, nagyvásznon, közönség jelenlétében.

MIKOR ÉS HOL?

kisBABfilmlab (8-11 éveseknek):  júlus 4. – július 8. // július 18. – július 22. (még két hely)

juniorBABfilmlab (12-15 éveseknek): július 11. – július 15. (betelt) // augusztus 1. – augusztus 5.

juniorBABfilmlab (16-20 éveseknek): július 25. – július 29. (betelt)

Helyszín: BABtér, Budaörs
Időpont: naponta 8-17 óra között
Korcsoport:
 8-20 év
Létszám csoportonként: maximum 15 fő
Táborvezető és ötletgazda:
Szekeres Csaba (Filmrendező, oktató. Főként szociális témájú filmjei révén ismert (Álomturné, Mami Blue, Örvény). Munkáját hazai és külföldi szakmai fórumok többször is elismerték (Magyar Filmszemle, New York Festival, Syracuse Filmfestival, Neubrandenburg, Los Angeles Short Film Festival).

Tábori díj: 65.000 Ft. A tábori díj tartalmazza háromszori étkezést, illetve az anyag- és eszközköltséget is
Testvérkedvezmény (ha egy családból legalább két testvér együtt jön), Budaörs kedvezmény, a tavalyi tábor résztvevőinek: 10%. A szakkörös családoknak egyedi árat biztosítunk. A BABtér csapata fontosnak tartja, hogy anyagi okok miatt ne szoruljon ki senki a táborból, ezért szociális kedvezményért forduljatok bátran hozzánk telefonon vagy emailben.

A tábori részvételt 20.000 Ft előleg befizetésével lehet lefoglalni. Amennyiben a járványhelyzet és az állami rendelkezések miatt nem tudjuk  megtartani a nyári táborokat, úgy az előlegként befizetett összegeket visszafizetjük.

További információ, jelentkezés, előlegbefizetés: (+36) 20 299 9985, nora@babter.huhello@babter.hu

JELENTKEZZ MOST!

277760418_368079325326888_1774041545677214998_n

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat

 

X